Доступність посилання

ТОП новини

Російський опозиціонер Навальний відкинув причетність до інкримінованих йому злочинів


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
Російський опозиціонер Олексій Навальний заявив сьогодні, що не причетний до злочинів, які йому інкримінують у ще одній справі проти нього. Як сказав він російському агентству «Інтерфакс», ці звинувачення є «продовженням абсурду «Кіровлісу» у справі, за якою його вже засудили.

Сьогодні Слідчий комітет Росії повідомляв, що його Головне слідче управління оголосило Олексієві Навальному і його братові Олегові остаточне звинувачення у викраденні коштів шляхом обману на суму понад 30 мільйонів рублів (понад 6 мільйонів 646 тисяч гривень), а також у легалізації коштів на суму понад 21 мільйон рублів (понад 5 мільйонів 352 тисячі гривень). Найближчим часом там планують завершити розслідування цієї кримінальної справи і передати її матеріали для ознайомлення звинуваченим і їхнім захисникам, мовиться в повідомленні.

Раніше в цій справі, порушеній іще у грудні минулого року, братів Навальних звинувачували, зокрема, у викраденні чи відмиванні значно більших сум – тільки один із епізодів мав стосуватися 55 мільйонів рублів (понад 14 мільйонів гривень). У квітні цього року проти них порушили ще одну справу про шахрайство, яку об’єднали в одне провадження з першою. Брати не визнають своєї вини. У разі визнання винними їм може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Олексій Навальний, російський опозиційний діяч, блогер і борець із корупцією у владі, нині вже засуджений в іншій кримінальній справі, так званій справі «Кіровлісу», де його з колегою визнали винним у розкраданні майна державної компанії і завданні державі збитків на понад 16 мільйонів рублів (понад 4 мільйони 077 тисяч гривень). Майже два тижні суд замінив йому первісний вирок у п’ять років позбавлення волі на умовний, так само, як і 4-річний вирок його колезі Петрові Офіцерову. Водночас вони й далі мають сплатити штрафи по 500 тисяч рублів (майже 127,5 тисяч гривень) кожен. У цій справі так само обидва не визнають себе винними.

Олексій Навальний також балотувався на виборах мера столиці Росії Москви у вересні і став другим із великим відривом після чинного мера Сергія Собяніна. Для участі в цих виборах Навального після винесення йому першого вироку звільнили з-під варти на час до набуття вироком чинності.
XS
SM
MD
LG