Доступність посилання

ТОП новини

«Геть від Москви!» закликали у Львові на мітингу


Близько тисячі людей мітингували у неділю у Львові біля пам’ятника Шевченкові на підтримку євроінтеграційного курсу України.

Учасники акції, організованої об’єднанням національно-патріотичних сил Львова, тримали плакати з написами «Геть від Москви!», «Час позбутися совка», «Наш вибір – об’єднана Європа», «Європа без кордонів – час пробив», а також розгорнули прапор ЄС розміром 16 на 22 метри.

«У Європі вищий рівень життя, майбутнє своїх дітей і своє я хочу пов’язати з європейськими цінностями. Я не хочу сказати, що у Європі все найкраще, але саме цей шлях ми маємо обрати, щоб діяли закони для всіх. Розумію, що будуть часи нелегкі, буде важко років 7-10, але ми маємо потерпіти, бо вже гірше не може бути», – зазначив Радіо Свобода учасник мітингу, львів’янин Ігор Мартинюк.

Львів’яни, з якими розмовляла кореспондент Радіо Свобода, говорили про те, що розуміють, що підписання угоди про асоціацію з ЄС означатиме, що Україна мусить запровадити чимало змін, і громадянам доведеться до них призвичаїтись.

Учасники мітингу оприлюднили звернення до українського народу, яке надішлють президентові України. У заяві мовиться, що «Україна має унікальну історичну нагоду позбутися рабського минулого, повернутися у свій європейський дім і почати будувати справді вільне цивілізоване життя. Таку можливість дає підписання угоди про асоціацію з ЄС». Звернення містить занепокоєння львів’ян щодо зволікання парламенту з ухваленням євроінтеграційних законів, щодо непослідовної позиції президента.

Представники національно-патріотичних сил Львова закликали українців об’єднатись довкола європейських перспектив України, змусити владу зробити всі необхідні кроки для підписання угоди про асоціацію. Саме тому важливо взяти участь у всеукраїнському віче у Києві і масово підтримати акції біля парламенту 19 і 21 листопада, вважають вони.

У разі провалу підписання угоди про асоціацію львів’яни закликали розпочати всеукраїнський страйк.

XS
SM
MD
LG