Доступність посилання

ТОП новини

Янукович не підписував документів із Путіним і не говорив про вступ у МС – прес-служба


Можливе приєднання України до Митного союзу під час зустрічі президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна в Сочі не обговорювалося. Жодних документів до підписання під час зустрічі не планувалося і не підписувалося. Про це заявляють у прес-службі глави Української держави.

За повідомленням, під час зустрічі Янукович і Путін обговорили питання двосторонньої співпраці, зокрема, обговорили розвиток співпраці у промисловості, високотехнологічних галузях і фінансово-кредитній сфері. Особливу увагу приділили співробітництву України та Росії в енергетичному секторі, наголошують у прес-службі Януковича.

Питання розглядалися, зокрема, й у контексті підготовки до засідання Українсько-Російської міждержавної комісії, йдеться в повідомленні.

У своєму блозі в Twitter журналіст видання The Economist Едвард Лукас із посиланням на джерела стверджував, що президент України Віктор Янукович у п’ятницю підписав стратегічну угоду з Росією, яка включає в себе зобов’язання про приєднання до Митного союзу.

За даними Лукаса, угода між Путіним і Януковичем передбачає отримання Україною фінансової допомоги, а також вимагає приєднання Києва до Митного союзу в 2015 році.

Водночас прес-секретар російського президента Володимира Путіна спростував цю інформацію.

В українській опозиції закликали президента оприлюднити документ, підписаний вчора в Росії.
XS
SM
MD
LG