Доступність посилання

ТОП новини

Путін і Янукович не обговорювали можливість приєднання Києва до МС – речник


Віктор Янукович, Володимир Путін
Віктор Янукович, Володимир Путін
Президенти України і Росії Віктор Янукович і Володимир Путін на зустрічі в Сочі не обговорювали можливого приєднання Києва до Митного союзу. Про це заявив речник російського президента Дмитро Песков, якого цитує «Інтерфакс».

За його словами, на вчорашній зустрічі обговорювали порядок денний двосторонньої міждержавної комісії, засідання якої відбудеться 17 грудня в Москві.

Крім того, як заявив речник, у ході зустрічі «значну увагу було приділено темі співпраці в енергетичній сфері , при обговоренні якої сторони зблизили свої позиції». «Проте остаточної домовленості досягнуто не було», – наголосив Песков.

Як заявив у себе у Twitter журналіст видання The Economist Едвард Лукас із посиланням на свої джерела, президент України Віктор Янукович у п’ятницю підписав стратегічну угоду з Росією, яка включає в себе зобов’язання про приєднання до Митного союзу.

За даними Лукаса, угода між Путіним і Януковичем передбачає отримання Україною фінансової допомоги, а також вимагає приєднання Києва до Митного союзу в 2015 році.

Водночас у прес-службі Віктор Януковича про підписаний документ нічого не кажуть. Про результати зустрічі з Путіним на президентському сайті є одне повідомлення. «Президент України Віктор Янукович та Президент Російської Федерації Володимир Путін зустрілися у Сочі (РФ). Глави держав обговорили питання торговельно-економічного співробітництва в різних галузях економіки і підготовки майбутнього Договору про стратегічне партнерство», – мовиться в повідомленні за 6 грудня.

Янукович заїжджав до Путіна в Сочі, повертаючись із Китаю до України, де тривають масові протести з вимогою відставки влади в поновлення євроінтеграції.

В опозиції закликали президенти оприлюднити документ, підписаний вчора в Росії.
XS
SM
MD
LG