Доступність посилання

ТОП новини

Автомайдан їде від Януковича до Медведчука


Учасники автопробігу до резиденції Президента України у селі Нові Петрівці (Київська область), 29 грудня 2013 року
Учасники автопробігу до резиденції Президента України у селі Нові Петрівці (Київська область), 29 грудня 2013 року
Близько години тривав мітинг Автомайдану неподалік резиденції президента України Віктора Януковича «Межигір’я».

Активісти намагалися передати главі держави символічну «повістку на народний суд на Майдані», але за кількасот метрів до воріт маєтку Януковича на демонстрантів чекав кордон спецзагону «Беркут». До маєтку без пояснення причин не пропустили і народних депутатів, зокрема, Володимира Яворівського.
Автомайданівці приїхали в Межигір'я з повісткою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:18 0:00

Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, автомайданівці залишають маєток Януковича і вирушають до помешкання голови громадської організації «Український вибір» Віктора Медведчука.

Раніше, по дорозі на «Межигір’я» активісти переконали співробітників ДАІ та «Беркуту» звільнити від важкої техніки поворот на село Нові Петрівці, неподалік якого розташована садиба «Межигір’я».

А перед тим колона активістів Автомайдану була спершу заблокована в Києві.

Автомайданівці, які зібралися на Європейській площі столиці, намагалися проїхати до місця проведення акції через Поштову площу (це лише за кількасот метрів від Європейської), але там проїжджа частина була заблокована кількома десятками невідомих людей.

Раніше, анонсуючи акцію, її ініціатори на сторінці спільноти «Автомайдан» у Facebook написали: «Їдемо вручати повістку до «Межигір’я». По дорозі усім даїшникам та правоохоронцям так само вручаємо повістки на народний суд на Майдані».

Вперше автомайданівці гостювали неподалік «Межигір’я» 29 грудня. Того ж дня учасники Євромайдану і Автомайдану влаштувавши акцію біля будинку Віктора Медведчука, пошкодили ворота і обписали паркан.

Мітингувальники тоді гримали у ворота, а потім відігнули частину воріт. На паркані вони написали «Палаци – дітям». Після цього Віктор Медведчук на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав: «Їм (опозиційним лідерам) хочеться воювати? Я воювати вмію».

На цю ж тему: Мітингувальники обписали паркан Медведчука і поїхали до Азарова
XS
SM
MD
LG