Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура знімає обвинувачення у замаху на життя регіоналки Горіної


Прокуратура знімає обвинувачення у замаху на життя регіоналки Горіної
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00
У Печерськом у районному суді Києва прокурор заявив клопотання про зміну обвинувачення, а саме виключення статті «про замах на життя державного діяча» – народного депутата від Партії Регіонів Ірини Горіної, яку закидали сніжками під час акції опозиції біля стін парламенту у квітні минулого року.

Як сказала прес-секретар прокурора Шевченківського районну Людмила Осінська, клопотання щодо виключення статі про замах на життя державного діяча було подане через відсутність складу злочину у діях обвинуваченого Сергія Бойка. Однак всі інші статті за якими обвинувачується Бойко залишаються. Зараз продовжується судове слідство, заявила Осінська.

Під час засідання під стінами суду відбувся пікет за участі близько 200 активістів ВО «Свобода».

У зв’язку із клопотанням прокурора Печерський районний суд переніс об’єднану справу справу проти активістів ВО «Свобода» Сергія Бойка, Ярослава Лисенка та Віталія Грузинова, яких обвинувачують у побитті представників «Антифашистського руху» від Партії регіонів під час акції опозиції в Києві 18 травня, на 29 січня.

На засідання не з’явилися як позивач Дмитро Лоботюк так і депутат від Партії регіонів Ірина Горіна.

У квітні цього року під парламентом відбулася акція протесту опозиції з вимогою призначити вибори Києві. Пізніше народний депутат від Партії регіонів Ірина Горіна заявила, що на неї й інших жінок-депутатів напали учасники акції і закидали їх шматками снігу і льоду. За цим фактом міліція відкрила кримінальне провадження проти Сергія Бойка

Згодом активістів ВО «Свобода» Сергія Бойка, Ярослава Лисенка та Віталія Грузинова звинуватили у нападі на представників «Антифашистського руху» від Партії регіонів під час масових акцій 18 травня у центрі Києва. Їм інкримінується хуліганство. Згодом Шевченківський райсуд об'єднав в одне провадження справу про хуліганство 18 травня зі справою про закидання сніжками на народного депутата від Партії регіонів Ірину 2 квітня 2013 года.
XS
SM
MD
LG