Доступність посилання

ТОП новини

Харківський «Оплот» погрожує розігнати Євромайдан


За два тижні ми прийдемо і розженемо Майдан – голова ГО «Оплот»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00
Голова харківської громадської організації «Оплот» Євген Жилін називає проведення Євромайдану у Києві незаконним і заявляє, що намети прихильників опозиції у центрі Києва потрібно «негайно знести».

«До нас звертається дуже багато людей, які готові прийти і розтягнути цей Майдан по шматочках. Рано чи пізно ми організуємо цю акцію в Києві. Якщо уряд і міліція не хочуть навести порядок в країні, за майбутнє якої я теж переживаю, ми самі наведемо порядок. Нікого бити ми не будемо», – заявив він.

Вранці у пʼятницю члени громадських організацій «Оплот» і «За порядок» заблокували активістів Автомайдану на Європейській площі. На прес-конференції у Києві члени згаданих громадських організацій мотивували своє притостояння з Автомайданом тим, що, на їхню думку, ця опозиційна акція «призведе до кровопролиття».

Через Автомайдан може пролитися кров – представник ГО «За порядок»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

За словами Євгена Жиліна, громадська організація «Оплот» нараховує близько тисячі членів. Здебільшого це молоді люди, спортсмени. На сайті організації йдеться, що харківська громадська організація «Оплот» створена у 2010 році і її діяльність спрямована на «допомогу сім’ям загиблих міліціонерів, ветеранам-інвалідам Афганістану та ветеранам Великої вітчизняної війни».

Громадська організація «Оплот» є частиною однойменної корпорації, до складу якої також входить спортивний бійцівський клуб.
XS
SM
MD
LG