Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: люди мають захистити порядок, влада залучає тітушок


Лідер партії УДАР Віталій Кличко
Лідер партії УДАР Віталій Кличко
Лідер партії УДАР Віталій Кличко заявив, що кияни мають «самоорганізовуватися, щоб захищати правопорядок на вулицях». Про це політик заявив за підсумками ночі 21 січня, коли групи молодиків характерної зовнішності намагалися влаштувати безлад у центрі Києва.

«Коли по Києву безчинствують «тітушки», а міліції немає взагалі, людям треба самоорганізовуватися, щоб захищати правопорядок на вулицях. «Тітушок» звезли в столицю, щоб палити машини, бити вітрини, грабувати і провокувати бійки. Щоб створити картинку, нібито це роблять мітингувальники з Майдану», – сказав Кличко у заяві, яку поширює партійний сайт.

«Влада хоче створити хаос у Києві. Її мета – дестабілізувати ситуацію, щоб мати привід для запровадження надзвичайного стану», – вважає політик.

Минулої ночі на вулицях Києва з’явилися групи молодиків характерної зовнішності, загалом кількасот осіб, які мали на озброєнні бейсбольні битки. 17 таких молодиків затримали активісти.

Як свідчать кадри, показані на Еспресо.tv, під час спілкування у штабі Євромайдану в Будинку профспілок один із затриманих зізнався, що є неповнолітнім, а за участь у нічних подіях йому пообіцяли 200 гривень. За його словами, батьки не знають, де він зараз насправді перебуває. Він сам сказав найближчим родичам, що пішов до друзів.
XS
SM
MD
LG