Доступність посилання

ТОП новини

Адвоката Андрія Дзиндзі Віктора Смалія залишили під вартою ще на місяць


Мене тримають як особливо небезпечного злочинця – Віктор Смалій
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

Мене тримають як особливо небезпечного злочинця – Віктор Смалій

Суддя Дніпровського районного суду міста Києва Владислава Макарчук ухвалила сьогодні залишити під вартою ще на місяць Віктора Смалія – адвоката журналіста Андрія Дзиндзі. Вона відхилила клопотання семи його адвокатів про заміну запобіжного заходу на не пов’язаний із триманням під вартою, наприклад, домашній арешт.

«Суддя аргументувала це тим, що постраждали цінності суспільства. Ми будемо подавати апеляцію», – заявила одна з захисників Аліса Дорога.

Під час судового засідання захисники Віктора Смалія апелювали, зокрема, до того, що і свідки, і сам потерпілий ніби від дій адвоката суддя Шевченківського суду Володимир Бугіль декілька разів змінювали свідчення.

«Спершу у свідченнях мовилося, що він смикнув суддю правою рукою за лівий рукав, потім після зміни свідчень Смалій смикав уже лівою рукою за правий рукав. В матеріалах справи також мовиться, що, ймовірно, від нього або його оточення дружина судді Бугіля отримала смс-повідомлення з погрозами. Це надумана інформація», – заявляє Аліса Дорога.

Віктор Смалій уже понад місяць перебуває в Київському слідчому ізоляторі. Досудове слідство у його справі вже завершене.

Віктора Смалія звинуватили після сутички у Шевченківському суді Києва 6 грудня, коли оголошували вирок його підзахисному – журналістові, активісту «Дорожнього контролю» Андрієві Дзиндзі. Як мовиться в обвинуваченні, «висловлюючись на адресу судді брутальною нецензурною лайкою, Смалій накинувся на суддю, щоб завдати тілесних ушкоджень та перешкодити у проголошенні рішення». Також Смалій нібито порвав суддівську мантію. 11 грудня Дніпровський районний суд Києва заарештував Смалія на два місяці. 26 грудня Апеляційний суд Києва відмовився замінити цей запобіжний захід і залишив його під вартою.
XS
SM
MD
LG