Доступність посилання

ТОП новини

СБУ зауважила сепаратизм у Криму


Проросійські мітинги в Криму (архівне фото)
Проросійські мітинги в Криму (архівне фото)
Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження у зв'язку з підготовкою до зазіхання на територіальну цілісність України. Це відбулося на підставі заяви народного депутата від «Батьківщини» Івана Стойка.

Про це на брифінгу повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Максим Ленко, передає «Інтерфакс – Україна».

«За зверненням одного з народних депутатів, за його заявою було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо вчинення злочину, передбаченого ст. 15 і 110 КК України (підготовка до зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України). Кримінальне провадження через Генпрокуратуру доручено розслідувати слідчому відділу управління СБУ в Автономній республіці Крим», – сказав Ленко.

Він додав, що рано говорити про якісь результати розслідування, і наголосив, що кримінальне провадження відкрито на підставі саме заяв народного депутата.

Під час свого засідання цього тижня президія Верховної Ради Криму вирішила ініціювати внесення змін до Конституції автономії.

За словами регіонала Володимира Кличнікова, в умовах теперішньої ситуації в країні і «прагнення до влади груп націонал-фашистського спрямування», які, як стверджує депутат, мають намір ліквідувати автономний статус Криму, необхідно внести зміни до Конституції автономії та звернутись до президента Росії Путіна.

7 лютого близько тисячі мітингувальників пікетували будівлю СБУ у Києві із вимогами до керівництва СБУ розібратися «із сепаратистськими заявами Верховної Ради Криму».
XS
SM
MD
LG