Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк заявив про готовність опозиції сформувати уряд за Конституції-2004


(архівне фото)
(архівне фото)
Відновлення Конституції 2004 року є основною умовою, за якої опозиція здатна взяти всю повноту відповідальності за стан країни на себе і сформувати уряд народної довіри, заявив у четвер один із лідерів опозиції Арсеній Яценюк.

«Перше – це відновлення конституційного ладу і повернення до форми правління, яка була визначена конституцією 2004 року, тому що уряд повинен мати незалежність, а президент повинен бути позбавлений диктаторських повноважень. Друге: ми не приймаємо посади прем’єр-міністра. Ми приймаємо всю повноту відповідальності за стан справ у країні, а це означає формування всього складу Кабінету міністрів України. І третє – це затвердження програми дій Кабінету міністрів України», – заявив лідер фракції «Батьківщина» на прес-конференції в Києві.

Напередодні, у середу, Арсеній Яценюк, а також перший заступник голови партії «Батьківщина» відвідали в Харкові ув’язнену лідера партії, колишнього прем’єр-міністра Юлію Тимошенко. З нею вони, за їхніми словами, мали конструктивну розмову, в перебігу якої обговорили подальшу стратегію і тактику дій.
XS
SM
MD
LG