Доступність посилання

ТОП новини

Меджліс вимагає розформувати «самооборону Аксьонова» у Криму


Меджліс кримськотатарського народу заявив сьогодні, що вимагає роззброїти і розформувати незаконні формування громадян, які поклали на себе функції міліції та інших правоохоронних органів.

При цьому, як мовиться у зверненні «Про дотримання прав і свобод людини в Криму», ухваленому на розширеному засіданні Меджлісу, «вся відповідальність за права і свободи людини на півострові покладається на створені у Криму органи влади та їхніх посадових осіб».

У Меджлісі звернули увагу, що забезпеченням особистої безпеки громадян, захисту їхніх прав і свобод, запобіганням правопорушенням тощо має займатися міліція, а не незаконні формування.

Також Меджліс кримськотатарського народу закликав владу Криму забезпечити виконання постанови Верховної ради Автономної Республіки Крим № 1208/30-10 від 11 березня 2014 року «Про гарантії відновлення прав кримськотатарського народу та його інтеграції у кримське суспільство».

Крім того, у зверненні мовиться, що через дедалі частіші випадки прямих погроз застосування насильства на адресу кримських татар регіональним та місцевим меджлісам доручено фіксувати факти прояву агресії стосовно всіх жителів Криму.
XS
SM
MD
LG