Доступність посилання

ТОП новини

ДЕЗА ДНЯ, 23 травня. ЗМІ Росії: «Під Волновахою українці розстріляли своїх»


Чоловіки вантажать мертве тіло убитого українського солдата у бою у Воловасі, 22 травня 2014 року
Чоловіки вантажать мертве тіло убитого українського солдата у бою у Воловасі, 22 травня 2014 року
Поблизу міста Волноваха Донецької області сепаратисти відкрили вогонь по українському блокпосту. Під час атаки загинуло 16 осіб, 32 – поранені. За твердженням російських державних телеканалів, українські військові самі напали на блок-пост і показово його розстріляли.

Ведучі новин на державному телеканалі «Росія-1» розповіли, що солдати під Волновахою були розстріляні через те, що відмовилися стріляти по мирних жителях, а керував цією акцією – «олігарх Ігор Коломойський».

«Сьогодні в Донецькій області сталося страшне – були розстріляні солдати української армії, які відмовилися відкрити вогонь по мирних жителях. Убито до 16 осіб. За свідченнями очевидців, акцію провели бойовики батальйону «Донбас», що його фінансує олігарх Коломойський», – каже ведуча.

Але, за словами заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторії Сюмар, трагедія сталася під час проведення антитерористичної операції. Планувалося створити кільце довкола сепаратистів для того, щоб вони не могли проникнути на інші території – інших областей і на ті території, які вже зачищені від них.

«В районі Волновахи були спроби терористів розірвати це кільце і знищити цей блокпост українських військових. Там був застосований шквальний вогонь, важка зброя, там були гранатомети, з яких обстріляли вночі українських військових. Внаслідок чого є дуже багато жертв як з однієї, так і з іншої сторін», – зазначила Сюмар.

Тоді як репортер телеканалу «Росія-1», зокрема, запевняв, що серед бійців батальйону «Донбас», який, начебто, напав на українських військових, також були члени «Правого сектору».

«Вцілілі в цій бійні солдати розповідають, що вбивали з особливою жорстокістю, і, без сумніву, серед тих, хто приїхав на інкасаторських машинах «ПриватБанку», були бойовики батальйону Ігоря Коломойського. Олігарх, що зібрав свою армію з націоналістів «Правого сектору» і найманців, дає накази розстрілювати всіх, хто проти нової київської влади», – сказав журналіст.

Однак сайт британської газети Daily Mail опублікував відео, де один із сепаратистів, який називає себе Бісом, бере на себе відповідальність за розстріл військових.


«Вранці за 6 кілометрів від Свято-Успенського монастиря у Волноваському районі був знищений блок-пост фашистсько-української армії, яка прибула на землю «Донецької народної республіки», – заявив чоловік у масці.

На відео він показує начебто захоплену від українських військових зброю, яка розкладена на землі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG