Доступність посилання

ТОП новини

Питання про повернення в Україну викрадених дітей вирішать найближчим часом – Чалий


Валерій Чалий
Валерій Чалий

Семеро дітей, хворих на ДЦП, яких 8 серпня викрали бойовики, можуть повернутися в Україну найближчим часом. Це питання вирішують українські і російські дипломати й політики, повідомив заступник голови адміністрації президента України Валерій Чалий.

За його словами, не виключено, що діти повернуться в Україну вже завтра, поки що ж їх взяв на поруки консул України у Ростові-на-Дону.

«Вони, ці діти, точно не повернуться туди, де їх викрали. Це взагалі злочин, це злочин за українським законодавством. Вони мають повернутись туди, де їм буде надана реабілітація. Я не знаю, яке буде рішення, але в Україні є можливості і знайдуться правильні рішення. Якщо це потребуватиме якогось лікування за кордоном, або у нас не буде таких можливостей, то у нас є обіцянки багатьох міжнародних партнерів, щоб такі можливості були застосовані», – зазначив Чалий.

Як повідомляло МЗС України 8 серпня, представники збройних формувань, що діють на сході країни, незаконно перемістили через прикордонний пункт пропуску «Ізварино –Донецьк» до Росії сімох українських дітей віком до 2-х років, хворих на дитячий церебральний параліч. Дітей викрали з Будинку малюка Луганська.

Омбудсмен України Валерія Лутковська звернулась до російської сторони з вимогою повернути дітей в Україну, зазначивши, що викрадення дітей міжнародне право кваліфікує як злочин.

XS
SM
MD
LG