Доступність посилання

ТОП новини

Маршрут «гуманітарного конвою» з Україною узгоджений, детальний опис вантажу наданий − МЗС Росії


У міністерстві закордонних справ Росії заявляють, що Росія узгодила деталі маршруту «гуманітарного конвою» з українською стороною. Про це йдеться в офіційній заяві міністерства.

«Категорично відкидаємо зловмисне перекручування фактів, яким останнім часом займаються представники деяких державних структур України. Зокрема, за повідомленнями ЗМІ, представники СБУ стверджують, що російська сторона відмовилася доставити гуманітарну допомогу на Донбас через контрольовані Україною пропускні пункти», − йдеться в заяві.

В заяві також сказано, що маршрут проходження автоколони з російської території був обраний за узгодженням із українською стороною.

«При цьому ми спочатку прийняли запропонований Києвом маршрут, проте згодом українська влада повідомила, що не гарантують його безпеку, і погодилися на маршрут Ізварине-Луганськ».

В міністерстві закордонних справ Росії також заявляють, що детальна розбивка номенклатури гуманітарного вантажу, аж до зазначення кількості упаковок, терміну придатності продуктів харчування, була передана в штаб-квартиру Міжнародного комітету Червоного Хреста ще кілька днів тому.

Сьогодні на брифінгу речник інформаційного центру Ради національної безпеки та оборони Андрій Лисенко заявив, що станом на 12:00 сьогодні описів гуманітарного вантажу не надано. Також Лисенко підтвердив інформацію, що більша частина колони війської бронетехніки, яка зайшла з боку Росії на територію України в ніч на п’ятницю, була знищена.

XS
SM
MD
LG