Доступність посилання

ТОП новини

Працівники заводу «Цирконій» влаштували акцію «пішохідний перехід», домагаючись виплати зарплат


Сьогодні у Дніпродзержинську працівники державного заводу «Цирконій», який виробляє сировину для атомних електростанцій, провели акцію протесту з вимогами погашення боргів із заробітної плати. Вони рухались безперервним потоком пішохідним переходом впоперек траси Дніпродзержинськ-Дніпропетровськ, блокуючи таким чином рух транспорту.

Як повідомили Радіо Свобода у профспілці заводу, таким чином працівники протестували проти 11-місячної заборгованості із заробітної плати, яка утворилась на підприємстві, а також домагались від держави відновлення роботи самого заводу, який кілька років перебуває в процедурі банкрутства.

Як зазначили в профспілці, в акції взяло участь кілька десятків працівників «Цирконію». У руках вони тримали плакати з написами «Поверніть зарплату», «Чи потрібен державі вітчизняний цирконій?». За словами працівників підприємства, цього літа вони провели вже щонайменше чотири акції протесту – у Дніпродзержинську, Дніпропетровську та Києві, щоб привернути увагу до проблем свого заводу, однак результатів немає.

Раніше в дирекції заводу «Цирконій» Радіо Свобода підтвердили інформацію працівників щодо практики звільнення співробітників в обмін на погашення їм зарплатних боргів. Там також зазначили, що плани з відродження унікального виробництва цирконію в Україні є, але, ймовірно, це буде «на іншому, теж державному підприємстві».

XS
SM
MD
LG