Доступність посилання

ТОП новини

Гонконг: міліція застосувала газ і кийки, знесла барикади, протестувальники блокують вулиці


15 жовтня
15 жовтня

У Гонконгу минулої ночі сталися нові сутички між демонстрантами і поліцією. 26 осіб було затримано. Поліція застосувала проти маніфестантів кийки і перцевий газ. Влада заявила, що під час заворушень постраждали 15 співробітників правоохоронних органів. Associated Press передає, що кількох демонстрантів повалили на землю.

Як повідомляє ВВС, до ранку маніфестантам вдалося знову перекрити вулиці в районі, де напередодні влада знесла барикади і наметовий табір протестувальників.

Перцевий газ
Перцевий газ

У заяві, поширеній групою Occupy Central, говориться, що проведений за розпорядженням уряду розбір барикад призведе до нових протестів і погіршить відносини між поліцією і громадянами.

Учасники виступів, що почалися в кінці вересня, вимагають проведення в 2017 році в Гонконзі прямих виборів голови адміністрації, якого до цих пір призначала підконтрольна Пекіну колегія вибірників. У Федерації студентів повідомили в п'ятницю, що представники цієї організації та уряд погодилися провести переговори про демократичні перетворення у вівторок.

XS
SM
MD
LG