Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко просить підтримати кандидатуру Яценюка на посаді майбутнього прем’єра


Арсеній Яценюк та Петро Порошенко
Арсеній Яценюк та Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко під час засідання «Блоку Петра Порошенка» запропонував підтримати кандидатуру Арсенія Яценюка на посаді майбутнього прем’єр-міністра України. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook кандидат у депутати від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм.

Крім того, Порошенко у своєму twitter також повідомив про пропозицію підтримати кандидатуру Арсенія Яценюка.

Раніше Яценюк запропонував, щоб новий Кабінет міністрів формувався за принципом Європейської комісії. За його словами, у разі, якщо коаліція формуватиметься за поданням проекту «Народного фронту», то він, швидше за все, залишиться у кріслі прем’єр-міністра.

При цьому Яценюк додав, що «більше ніякої «кулуарщини» і призначень міністрів за закритими дверима більше не буде». За його словами, кожен кандидат проходитиме процедуру публічних коаліційних слухань, які транслюватимуться в прямому ефірі так само, як транслювалось призначення єврокомісарів в Європейській комісії.

Вчора «Блок Петра Порошенка» та партія «Народний фронт» оприлюднили свої проекти коаліційної угоди.

За попередніми підрахунками результатів виборів 26 жовтня, за партійними списками лідирує «Народний фронт», відразу за ним із невеликим відривом – «Блок Петра Порошенка». Також проходять до парламенту, долаючи 5-відсотковий бар’єр, «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина». Але «Блок Порошенка» значно випереджає «Народний фронт» із урахуванням «мажоритарників».

Дострокові парламентські вибори в Україні відбулися 26 жовтня.

XS
SM
MD
LG