Доступність посилання

ТОП новини

Умовою вступу Сербії до ЄС є санкції проти Росії – єврокомісар


Єврокомісар із політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнес Ган
Єврокомісар із політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнес Ган

Сербія зобов’язана запровадити санкції проти Росії, щоб вступити до Євросоюзу. Про це в інтерв’ю сербській газеті «Вечерньє новості» заявив єврокомісар із політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнес Ган.

«Це дуже важливо, і ми чекаємо від Белграда дотримання цього зобов’язання», – наголосив він, визнавши, що для Сербії це питання є «важким».

Ган додав, що Євросоюз чудово розуміє історичний зв’язок між Росією та Сербією, тому не змушує країну робити «простий вибір». Єврокомісар відзначив, що Белград сам проголосив своєю стратегією вступ до ЄС.

Сербія стала офіційним кандидатом на вступ до Євросоюзу 1 березня 2012 року. Переговори про підписання угоди розпочалися цього року.

Прем’єр-міністр Сербії Александр Вучич раніше заявив, що його країна не обійматиме антиросійську позицію через ситуацію в Україні.

16 жовтня з візитом у Сербії побував президент Росії Володимир Путін. 14 листопада на території Сербії відбулися одноденні російсько-сербські антитерористичні навчання. Цього ж дня глава Російської православної церкви, патріарх Московський Кирило, який прибув із візитом до Сербії, заявив, що підтримує «справедливу позицію сербів щодо Косова».

XS
SM
MD
LG