Доступність посилання

ТОП новини

Маккейн ще раз закликав надати зброю Україні


Джон Маккейн
Джон Маккейн

Мабуть, найбільш запеклим прихильником ідеї активної допомоги Україні, в тому числі і зброєю, є американський сенатор Джон Маккейн. У середу, під час дискусії присвяченій 25-й річниці Оксамитової революції в Чехословаччині, Маккейн знову закликав жорстко протидіяти, як він висловився, диким амбіціям Володимира Путіна відновити російську імперію.

«Вперше після завершення Другої світової війни ми бачимо як європейську країну розривають на шматки. Яка відповідь Сполучених Штатів? Коли я кажу своїм виборцям в Аризоні, що ми навіть зброю не даємо чи дані розвідки українському уряду – вони просто шоковані, – говорить Джон Маккейн. – А сьогодні, коли величезна лавина пропаганди котиться з Росії у всі сусідні країни – Балтії та інші – пропаганди, яка спрямована на російськомовне населення цих країн, ми, якщо чесно, не маємо чим відповісти».

Якщо подивитися на ту ціну, яку платить Путін – це викликає нервову реакцію у всіх сусідів Росії
Джон Маккейн

«І яку ціну платить Володимир Путін за свої дії? Санкції? Між іншим, він проти мене також запровадив санкції. Я їх розглядаю як почесну медаль. Мені в Аризоні його санкції не шкодять. Тож якщо подивитися на ту ціну, яку платить Путін – це викликає нервову реакцію у всіх сусідів Росії. Вони запитують, а де ж зупиниться Путін? І якщо відверто, поки наші європейські партнери залежать від російського газу, вони нічого робити не будуть. І Володимир Путін це знає», – каже Джон Маккейн.

Нам треба підтримати принципи НАТО і зробити все можливе, щоб допомогти українцям, які не хочуть залишатися в орбіті Москви, а хочуть бути частиною Європи
Джон Маккейн

«Нам треба підтримати принципи НАТО і зробити все можливе, щоб допомогти українцям, які не хочуть залишатися в орбіті Москви, а хочуть бути частиною Європи», – каже він.

«Тож що ми маємо робити? Ми не мусимо втягуватися у третю світову війну. Нам навіть «холодну війну» починати не треба. Нам треба підтримати принципи НАТО і зробити все можливе, щоб допомогти українцям, які не хочуть залишатися в орбіті Москви, а хочуть бути частиною Європи. Ми повинні їм допомогти. І не лише зброєю. Ми повинні говорити від імені України, як колись президент Рейґан відстоював народ Чехії і говорив від імені Вацлава Гавела», – заявив сенатор США і палкий прихильник активної допомоги Україні Джон Маккейн.

На цю ж тему:

США можуть надати Україні зброю – радник Обами

У Конгресі США лобіюють ухвалення законопроекту про надання Україні зброї

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG