Доступність посилання

ТОП новини

Кремлівські ЗМІ вирішили «захистити» Діда Мороза в Україні


Російські ЗМІ, а також так звані «новини Новоросії» повідомили, буцімто бійці Нацгвардії України спалили дитячий садок в Маріуполі. А «Перший канал» Росії розповів про новорічні начебто «нововведення» в українській столиці. Жодне з цих повідомлень не відповідає дійсності.

Проросійський сайт Novorossia.su повідомив, що Національна гвардія України буцімто спалила дитячий садок у Маріуполі. Новину підхопив канал Міністерства оборони Росії «Звезда».

«Українські військові «випадково» спалили дитячий садок в Маріуполі. Необережне поводження з вогнем стало офіційною причиною пожежі. Дитячий садок, в якому сталася пожежа, контролюють підрозділи Національної гвардії України. За повідомленнями місцевих жителів, будівля повністю згоріла», – йдеться в повідомленні російського каналу.

У прес-службі Національної гвардії одразу заявили, що таке повідомлення не відповідає дійсності і є нічим іншим, як черговою спробою дискредитувати українських військових. Бійці Національної гвардії, що несуть службу в Маріуполі, не дислокуються на території жодного дошкільного закладу. А у прес-службі управління з надзвичайних ситуацій Маріуполя заявили, що останнім часом загорянь в школах, дитячих садах та інших дошкільних установах на території Маріуполя не було.

Російський «Перший канал» «забрав» у киян Діда Мороза

Російський «Перший канал» повідомляє, буцімто в Україні «позбулися» Діда Мороза, а замість нього тепер – Санта Клаус.

На «Першому» російському кажуть: «Ще одне нововведення, яке чекає на українців: тепер Новий рік у Києві зустрічатимуть без Діда Мороза, його вирішили «скоротити». А місце Діда зі Снігуронькою займе Санта Клаус».

Також додають, посилаючись на КМДА, що 19 грудня буцімто відбудеться відкриття резиденції Санта-Клауса на території національного заповідника «Софія Київська».

Натомість на офіційному порталі відомства повідомили, що 19 грудня на території Національного заповідника «Софія Київська» відбудеться відкриття резиденції та Фестивалю Святого Миколая. Цього ж дня, ближче до вечора, на Софійській площі святковими вогнями засяє Головна новорічна ялинка країни.

«День Святого Миколая Україна святкує ще з давніх-давен, тому нічого нового немає. Ми святкуємо 19 грудня день, в який діти, та й дорослі, чекають подарунки від Святого Миколая, це покровитель дітей в першу чергу», – заявив начальник відділу інформаційного забезпечення КМДА Вадим Носач.

Ані про Діда Мороза, ані про Санта Клауса, чи якісь нововведення щодо цього, у новині про новорічно-різдвяну програму для киян не йдеться.

21.11.2014
«Перший канал» Росії визнав, що показав «грубу фальшивку»

Йдеться про використання ЗМІ Росії фото з інтернетного форуму як доказу, ніби малайзійський боїнг був збитий ракетою «повітря-повітря» далі
19.11.2014
ЗМІ Росії сфабрикували ролик буцімто обстрілу Донецька

Російські ЗМІ використали відео українського журналіста, домонтували ще 2 шматки відео та заявили, що це обстріл Донецька українськими військовими далі
18.11.2014
ЗМІ Росії поширили дезінформацію про мітинг у Польщі

«Співчуваю вам, росіяни, що ваша земля така маленька, що ви були змушені забрати землі чеченців та грузинів, українців та кримських татар» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG