Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу в зоні АТО 24 військових поранені, троє загинули – РНБО


Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко
Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні АТО загинуло троє українських військовослужбовців, 24 військових поранені. Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, сепаратисти не залишають спроб розширити підконтрольні їм території та здійснюють напади та обстріли позицій сил АТО на Донецькому, Дебальцевському, Луганському, Маріупольському напрямах та в районі Бахмутівської траси.

Крім того, Лисенко зазначив, що здійснюється системна повітряна розвідка за допомогою БПЛА, за останню добу зафіксовано сім польотів безпілотників.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

За даними РНБО, від початку проведення АТО станом на 11 листопада 4079 українських військових були поранені, загинули 1052.

XS
SM
MD
LG