Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ Росії розповіли про «кров російських немовлят» в Україні


Російські ЗМІ розповіли про «кров російських немовлят» на українському благодійному ярмарку: буцімто такі ярмарки зараз проводять у наказовому порядку.

В ефірі програми «Вечер с Владимиром Соловьевым» на російському каналі «Россия-1» розповіли про українську міліцію і «українські реалії». Дискусія програми в основному стосувалась останніх подій на Донбасі, а новинним приводом стала зустрів президентів Росії і Франції.

Координатор руху опору «Куликове поле» Єгор Кваснюк заявив: «Вся нинішня міліція українська, яка щойно зібрана з «Правого сектора», вся дружно у свастиках сидить. Що буквально пару днів тому сталося: по школах України в наказовому порядку вимагають зігріти солдатів АТО. Як? Кров російських немовлят – це сік такий вони наливають! Що російські ліберали, що українські майданівці, таке враження, що не хочуть бачити нацизму і фашизму, який не приховується ...».

Про «кров російських немовлят» повідомив і російський телеканал «Звезда».

Виявляється, у миколаївській школі влаштували благодійний ярмарок «Подаруй тепло солдату», метою якої був збір коштів на пошиття теплого одягу для бійців АТО. Школярі разом з організаторами акції приготували різні солодощі, давши їм дуже своєрідні назви. Відвідувачам пропонували «мізки Жириновського», «танки на Москву», «жовто-сині зірки на Кремлі», а також «кров російських немовлят» – компот, який наливали безкоштовно.

«Це патріотичні назви, веселі, які сподобаються людям і люди захочуть купувати завдяки назвам – купували і всім дуже сподобалось», – розповідають школярі про ярмарок у сюжеті каналу Inshe.tv

Після того, як благодійний ярмарок був висвітлений низкою різних ЗМІ, ролик зі зверненням директора цієї гімназії з’явився на YouTube каналі Inshe.tv.

«Вони не зрозуміли, що ці назви, які придумали діти з класним керівником, вони якраз взяли із висловів телебачення російського. Й тому, якщо ви побачили – це все було там в лапках. Це було сприйнято з гумором», – заявив Сергій Бережний, директор першої української гімназії імені Миколи Аркаса.

Він також розповів, що це не мало на меті сприйматись як шовінізм, або розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Також, Сергій Бережний розповів, що гроші також збирають на допомогу Олександру Терещенку, якого називають телевізійником-«кіборгом», боєць до війни працював на телебаченні, був і оператором, і журналістом. В бою за донецьке летовище Олександр Терещенко врятував життя своїх побратимів, але сам втратив руки.

08.12.2014
Україна і Грузія першими напали на Росію – ведучий російського «Першого»

Пропаганда – це історії російського «Першого каналу» про розп’ятого хлопчика – ізраїльський журналіст російському далі
05.12.2014
Виставка, присвячена подіям на Донбасі, обурила ЗМІ Росії

Російські канали називають виставку у Києві русофобською, натомість 46 зі 100 зображень – художника з Росії далі
04.12.2014
Чи стане Путін людиною року за версією видання TIME?

Російський телеканал «НТВ» вже оголосив Путіна людиною року за версією видання TIME далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG