Доступність посилання

ТОП новини

«Зомбування людей – це головний атрибут режиму Путіна» – Нємцов


Борис Нємцов на «Марші миру» у Москві, березень 2014 року
Борис Нємцов на «Марші миру» у Москві, березень 2014 року

Російський політик Борис Нємцов звинувачує у брехні обласний російський телеканал, де заявили, що Держдепартамент США рекомендував Порошенкові призначити його міністром енергетики України. А також розповів Радіо Свобода про дезінформацію у російських регіональних ЗМІ.

У російському Ярославлі відбувся мітинг проти скасування виборів мера, організатором якого виступив російський політик Борис Нємцов. «Перший Ярославльський» канал опублікував репортаж із цієї події. І хоча основним приводом зібратись стала законодавча ініціатива губернатора Ярославської області Сергія Ястребова про скасування виборів мера і призначення глави адміністрації та сіті-менеджера з числа парламентаріїв, журналісти «Першого Ярославльського» знайшли у мітингу «український контекст».

У матеріалі акцентували увагу на тому, що «на мітинг приїхали учасники подій на Болотній і на київському Майдані». Було сказано: «На тих, хто виступав, присутні реагували мляво. Більше спілкувалися між собою – мешканці Ярославля, що прийшли, знайомі з соціальних мереж – Facebook і Twitter. Для них це зайвий привід обговорити в оф-лайн політичний порядок денний. Тим більше, в тих же соціальних мережах з’явилася інформація про те, що американський Держдепартамент висуває Бориса Нємцова в міністри енергетики України. Не всі таким поворотом подій задоволені».

Такі заяви обласного російського каналу Борис Нємцов назвав брехнею та пообіцяв внести пропозицію про зупинку фінансування цього ЗМІ, про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Треш ТВ працює не тільки в Останкіно, а й по всій Росії. Якість нижча, маячні побільше, але брехні стільки ж
Борис Нємцов

«Треш ТВ працює не тільки в Останкіно, а й по всій Росії. Якість нижча, маячні побільше, але брехні стільки ж. Особливо сподобалося, що Держдепартамент рекомендував Порошенкові призначити мене міністром енергетики України... А він Держдеп не послухав і не призначив. От, гад бандерівський. На цю брехню і блювотину обласний бюджет витрачає майже 100 мільйонів рублів на рік, відібравши у дітей безкоштовні шкільні сніданки», – написав він.

У коментарі для Радіо Свобода Нємцов розповів про дезінформацію на регіональних російських каналах.

– Наскільки серйозною є ваша заява про те, що 12 грудня на засіданні обласної думи Ви запропонуєте припинити фінансування «Першого Ярославльського» каналу?

В кожному регіоні є свій «зомбоящик», він більш примітивний, ніж «Перший канал», «НТВ», телеканал «Росія», але за рівнем брехливості і підлості вони один одного варті

– Пропозиція абсолютно серйозна, сьогодні це вже обговорював бюджетний комітет. Зомбування людей – це головний атрибут режиму Путіна, і головний атрибут його намісників в регіонах, тобто зрозуміло, що в кожному регіоні є свій «зомбоящик», він більш примітивний, ніж «Перший канал», «НТВ», більш примітивний ніж телеканал «Росія», непрофесійний, але за рівнем брехливості і підлості вони один одного варті. Ніякої інформації там немає, повна дезінформація і брехня.

І я не проти щоб партія Путіна і далі продовжувала «оболванивать» російський народ, але я проти того щоб платники податків за це платили. Сьогодні в бюджетному комітеті це питання я піднімав, 4 голоси – за, 8 – проти. Голосування не пройшло. Справа в тому, що, вони ось цей зомбіканал фінансують, Геббельс ТБ, а дитячі сніданки відміняють. Вони дурять людей, а плату, наприклад, для ветеранів за проїзд збільшують.

– Як Ви вважаєте, чому у репортажі пов’язали цей мітинг із подіями на Євромайдані?

Якщо ви думаєте, що в Росії Майдан вважається революцією з повалення злодія Януковича, то ви помиляєтеся. Путін чітко і ясно дав команду називати це все держпереворотом організованим Держдепом США

– За цей час виробився образ, що Майдан – це вбивство, це побоїще, Майдан – це переворот і так далі. Тобто, якщо ви думаєте, що в Росії Майдан вважається революцією з повалення злодія Януковича, то ви помиляєтеся. Путін чітко і ясно дав команду називати це все держпереворотом організованим Держдепом США. Ось і вся історія. Це кліше, воно бите, і тому в провінційній сільській пропаганді воно використовується як негативний образ.

– Як в Росії зараз боротися з дезінформацією про події в Україні, і не тільки, на загальноросійських каналах?

Путінський режим тримається на обдурюванні і всі частоти, всі телеканали контролюються

– Чесно кажучи, можливості зробити це на рівні телебачення немає, оскільки зрозуміло, що путінський режим тримається на обдурюванні і всі частоти, всі телеканали контролюються, до єдиного, без винятку. А телеканал «ДОЖДЬ» зараз працює з квартири. Тому єдиний ресурс зараз, який є – це інтернет. В інтернеті їм дуже важко все закрити, бо тоді все в Північну Корею перетвориться. Є ще наочна агітація у вигляді листівок. Ми ж коли мітинг організовували за вибори, вони ж нам тут теж все в Ярославлі перекрили повністю, тому доводилося пускати газети і листівки і користуватися інтернетом.

10.12.2014
ЗМІ Росії знову взялися за тему «рабів» в Україні

Цього разу канал «НТВ» розповів про нібито «рабиню» Юлії Тимошенко далі
09.12.2014
ЗМІ Росії розповіли про «кров російських немовлят» в Україні

В українській школі відвідувачам пропонували також «мізки Жириновського», «танки на Москву» та «жовто-сині зірки на Кремлі» далі
08.12.2014
Україна і Грузія першими напали на Росію – ведучий російського «Першого»

Пропаганда – це історії російського «Першого каналу» про розп’ятого хлопчика – ізраїльський журналіст російському далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG