Доступність посилання

ТОП новини

У центрі Харкова активісти споруджують блокпост як нагадування про війну


У центрі Харкова активісти спорудили блокпост
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

У Харкові на центральній площі Свободи з боку будівлі обласної державної адміністрації сьогодні з’явився символічний блокпост. Він зведений за класичним варіантом, літерою П, викладений із мішків із піском. В огорожах блок-посту є символічні бійниці.

«Одна бійниця створена в напрямку (російського) Білгорода, інша в бік обладміністрації – це натяк, щоб чиновники більше турбувалися про безпеку в регіоні», – розповів Радіо Свобода активіст громадської оборони Харкова Дмитро Точенко.

За його словами, цей символічний блокпост вирішили звести, щоб місцева влада і всі жителі Харкова пам’ятали, що в Україні триває війна.

Раніше сьогодні низка громадських організацій, уповноважених харківським Євромайданом, заявила про створення громадського штабу територіальної оборони Харківської області.

Упродовж осені в Харкові почастішали випадки закладення вибухових пристроїв на залізничних станціях, біля військових частин Міноборони та Нацгвардії і біля військового шпиталю. Всі вибухи СБУ розглядає за статтею «навмисне ушкодження майна шляхом вибуху». Також вибух у рок-пабі «Стіна» СБУ розслідує за статтею про теракт.

XS
SM
MD
LG