Доступність посилання

ТОП новини

За добу бойовики 85 разів обстріляли позиції українських військових – штаб АТО


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

За добу бойовики 85 разів обстріляли позиції українських військових, 31 населений пункт Донбасу. Про це повідомляють у прес-центрі АТО.

За даними штабу, сепаратисти ведуть вогонь з важкого озброєння – артилерії, реактивних систем, танків, обстрілюючи як позиції сил АТО, так і населені пункти з мирними мешканцями.

«Епіцентром найбільшого протистояння залишається Донецький аеропорт та населені пункти біля нього, а також низка населених пунктів на Дебальцевському і Луганському напрямках. Донецький аеропорт незаконні збройні формування почали обстрілювати з мінометів о 6-й годині ранку. О 9.20 бойовики почали штурм форпосту українських «кіборгів». Українські військові відбили атаки бойовиків, завдаючи їм втрат. Захисники аеропорту не втрачають контролю над своїми позиціями та отримують потужну вогневу підтримку», – заявляють у штабі АТО.

Бойовики продовжують обстріли населених пунктів Авдіївка, Гранітне та Щастя, Новокалинове, Опитне, Тоненьке, Орлівка, Трьохізбенка, Кримське, Орлово-Іванівка, Міус, Рідкодуб, Каменка. Деякі населені пункти обстріляли з систем залпового вогню «Град» по декілька разів.

В результаті обстрілу міста Щастя загинула людина та 2 поранені.

Раніше у МВС в Луганської області повідомили про обстріл Щастя та Станиці Луганської. За попередніми даними, загинула одна людина, троє були поранені.

Від 9 грудня 2014 року на Донбасі був оголошений черговий «режим тиші», проте обстріли відбуваються і надалі. Українські силовики і проросійські бойовики звинувачують одне одного у порушенні перемир’я.

XS
SM
MD
LG