Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ про обстріл у Донецьку: стріляли з північного заходу з міномета, 8 загиблих


Спостерігачі ОБСЄ прибули на місце обстрілу зупинки в Донецьку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

Спостерігачі ОБСЄ прибули на місце обстрілу зупинки в Донецьку

Члени Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які відвідали місце обстрілу зупинки транспорту в Донецьку, визначили, що стріляли з північно-західного напрямку.

За результатами дослідження двох кратерів від вибухів вони також визначили, що, найімовірніше, це був обстріл із мінометів чи гармат, мовиться в повідомленні ОБСЄ.

Спостерігачі, які прибули на місце події, бачили там сім тіл, а пізніше в донецькому морзі їм повідомили, що всього внаслідок обстрілу на вулиці Купріна в Ленінському районі Донецька загинули вісім людей, повідомили в ОБСЄ. А у шпиталі їм повідомили про 13 поранених унаслідок цього обстрілу.

Дані ОБСЄ збігаються з попередніми повідомленнями Генеральної прокуратури України. Там повідомляли, що органи прокуратури Донеччини мають інформацію: зупинку обстріляли з вантажівки з мінометом, яка перебувала в Куйбишевському районі Донецька. Цей район розташований саме на північний захід від місця трагедії.

Значно далі на північний захід є й позиції українських військ – до них від того місця близько 15 кілометрів. Тоді як далекосяжність зброї на кшталт 82-міліметрового міномета, з якого, найімовірніше, здійснили обстріл, – лише близько 4 кілометрів.

22 січня вранці в Донецьку був здійснений обстріл людного місця з зупинкою міського транспорту, були вбиті й поранені люди на вулиці, у тролейбусі й легковому авті. Сепаратисти і російські засоби інформації намагаються скласти вину за обстріл на українську сторону, заявляючи, що стріляла, мовляв, «українська диверсійна група» зсередини повністю контрольованого сепаратистами Донецька.

Використання мінометів, захованих у вантажівках, характерне для сил сепаратистів – таким чином вони підвозять їх непоміченими до житлових кварталів, звідки ведуть вогонь.

Обстріл зупинки в Донецьку: 8 загиблих і 7 поранених
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

На цю ж і дотичні теми:

22.01.2015
ГПУ порушила справу за статтею «тероризм» через обстріл зупинки в Донецьку

«Зброя була використана бойовиками умисно саме проти цивільного населення» далі
21.01.2015
ОБСЄ: Дебальцеве обстрілювали «Градами» з підконтрольної «ДНР» Горлівки

Внаслідок обстрілу Дебальцева загинули три особи, зокрема 12-річний хлопчик далі
17.01.2015
Спостерігачі ОБСЄ: автобус під Волновахою був обстріляний із боку сепаратистів

Експерти оглянули загалом п’ять із цілої низки кратерів від вибуху ракет, серед них і розташований за 10 метрів від потерпілого автобуса далі
XS
SM
MD
LG