Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ порушила справу за статтею «тероризм» через обстріл зупинки в Донецьку


Генеральна прокуратура України повідомляє про порушення кримінальної справи за статтею «тероризм» через обстріл зупинки в Донецьку, внаслідок чого, за попередніми даними, загинули щонайменше вісім людей.

У ГПУ заявили, що обстріл вели бойовики «ДНР». «Маючи достовірну інформацію про те, що в цьому районі перебувають лише цивільні особи, терористи завдали декілька прицільних ударів по мирних мешканцях», – наголосили в ГПУ.

За повідомленням, місце обстрілу розташоване на значній відстані (понад 20 кілометрів) від території, де відбуваються бойові дії в районі аеропорту Донецька. «Таким чином, зброя була використана бойовиками умисно саме проти цивільного населення», – мовиться в повідомленні.

Обстріл зупинки в Донецьку: 8 загиблих і 7 поранених
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

За даними ГПУ, органи прокуратури Донецької області мають оперативну інформацію від свідків у Донецьку про вантажний автотранспорт з мінометом, який, перебуваючи у Куйбишевському районі Донецька, здійснював обстріл у бік Ленінського району міста. Після використання зброї вантажний автотранспорт продовжив рух у бік центра Донецька, додали в ГПУ.

У Генпрокуратурі додали, що точна кількість загиблих поки що не встановлена. За даними обласної держадміністрації Донеччини, загинули вісім людей, ще сім поранені. У ГПУ прогнозують, що кількість загиблих може сягнути 13 людей.

Обстріл зупинки був здійснений сьогодні вранці. У Міністерстві оборони України стверджують, що обстріл пасажирського транспорту в Донецьку вівся з боку житлових масивів міста, які контролюються сепаратистами.

Натомість сепаратисти заявили, що артобстріл Донецька здійснили українські військові.

На дотичні теми:

21.01.2015
ОБСЄ: Дебальцеве обстрілювали «Градами» з підконтрольної «ДНР» Горлівки

Внаслідок обстрілу Дебальцева загинули три особи, зокрема 12-річний хлопчик далі
17.01.2015
Спостерігачі ОБСЄ: автобус під Волновахою був обстріляний із боку сепаратистів

Експерти оглянули загалом п’ять із цілої низки кратерів від вибуху ракет, серед них і розташований за 10 метрів від потерпілого автобуса далі
XS
SM
MD
LG