Доступність посилання

ТОП новини

Українська діаспора в Брюсселі нагадала ЄС, що в Україні триває війна


Українська громада у Брюсселі мітингувала з вимогою до міжнародної спільноти підтримати Україну у ситуації, в якій вона опинилася внаслідок російської агресії. Мета акції – нагадати Європі та світові про те, що в Україні триває війна, про «скоєння кремлівським режимом злочинів проти людства» та вимогу визнати терористичними організаціями угруповання «ДНР» та «ЛНР», передає кореспондент Радіо Свобода.

Серед мітингувальників – представники української діаспори, студенти та українські активісти. Вони вигукували гасла «Путін, руки геть від України», «Зупиніть Путіна скоювати злочини проти людства» тощо.

«Росія сьогодні є світовим терористом. І це справа не лише України, але й Євросоюзу та й усього світу», – кажуть українські активісти.

Як пояснюють організатори акції, вони мають на меті привернути увагу до української кризи напередодні екстреної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, призначеної на четвер, 29 січня.

Європейські дипломати, як очікується, аналізуватимуть ситуацію в Україні та визначать подальші кроки європейської співдружності, включно з можливим посиленням санкцій щодо Росії.

XS
SM
MD
LG