Доступність посилання

ТОП новини

Савченко переводять до медсанчастини – адвокат


Надія Савченко, архівне фото
Надія Савченко, архівне фото

Українську льотчицю Надію Савченко переводять до медсанчастини. Про це на своїй сторінці в Facebook у четвер повідомив її адвокат Ілля Новіков.

«Вона почала різко втрачати вагу, до 45-го дня голодування організм почав харчуватися власною живою масою. Із СІЗО я вийшов 20 хвилин тому, а швидка допомога щойно від'їхала від воріт», – написав він.

Крім того, адвокат зазначив, що у середу ФСБ повідомило Савченко про порушення проти неї кримінальної справи за незаконний перехід кордону за статтею 322 Кримінального кодексу Росії.

13 грудня минулого року Надія Савченко почала голодування і продовжує його дотепер.

28 січня Парламентська асамблея Ради Європи закликала владу Росії звільнити ув’язнену в цій країні громадянку України Надію Савченко протягом 24 годин.

Раніше, 26 січня, Савченко зареєстрували як делегата ПАРЄ, а також надали їй міжнародний імунітет.

У липні минулого року Савченко взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам. За даними захисту, вона потрапила в полон до загибелі росіян і відтак не могла бути причетною до цього.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає.

На цю ж тему:

29.01.2015
ПАРЄ позбавила Росію права голосу і вимагає звільнити Савченко протягом доби

«Росію очікує тотальна ізоляція країни-агресора. Це сценарій, який Росія навіть не могла собі уявити в страшному сні» – Соболєв далі

XS
SM
MD
LG