Доступність посилання

ТОП новини

Суд відсторонив від посад екс-«беркутівців», імовірно, причетних до порушень під час Євромайдану


Розгін демонстрації 30 листопада 2013 року (архівне фото)
Розгін демонстрації 30 листопада 2013 року (архівне фото)

Печерський райсуд Києва за клопотанням Генпрокуратури відсторонив від посад тих керівників полку міліції громадської безпеки особливого призначення ГУМВС України в Києві (колишній «Беркут»), яких підозрюють у причетності до розгону мирної акції протесту 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності.

«У прокуратури є достатньо підстав вважати, що підозрювані, перебуваючи на своїх посадах, будуть протиправно перешкоджати встановленню обʼєктивної істини у кримінальному провадженні», – інформує прес-служба Генпрокуратури.

Раніше цього тижня Генпрокуратура повідомила про підозру 4 командирам підрозділів колишнього «Беркуту» у рамках кримінального провадження за фактом силового розгону мирної демонстрації 30 листопада 2013 року.

Їх підозрюють у вчиненні правопорушень за статтями «незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням фізичного насильства» та «перевищення влади працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством, застосуванням спеціальних засобів, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями» Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG