Доступність посилання

ТОП новини

Савченко можуть звільнити на підставі амністії або помилування – адвокат


Надія Савченко в суді 10 лютого
Надія Савченко в суді 10 лютого

Адвокат української льотчиці Надії Савченко Микола Полозов заявляє, що її звільнення може статися на підставі амністії або помилування. Про це він повідомив в коментарі Радіо Свобода.

При цьому він наголосив, що головне – рішення політичного керівництва Росії.

«Наскільки я зрозумів текст мінських угод, мова йде про формат амністії та помилування. Що стосується технічної сторони, ми спочатку говорили, що справа Надії Савченко має політичне вираження. І рішення про її подальшу долю можна ухвалити тільки на політичному рівні. Власне, що наразі і відбувається», – зазначив він.

Полозов також зауважив, що він, адвокати Фейгін і Новіков будуть захищати Савченко, поки вона не буде остаточно звільнена і не перебуватиме на території України.

Захисники української льотчиці вже отримали відповідь із ЄСПЛ, де їхній скарзі надано пріоритет. Найближчим часом, за словами адвоката, можна чекати рішення.

Раніше сьогодні президент України Петро Порошенко повідомив, що за підсумкам переговорів у Мінську є домовленість про звільнення української льотчиці Надії Савченко. Проте він не вказав точних строків її звільнення.

У вівторок, 10 лютого, Басманний суд Москви продовжив термін арешту Савченко до 13 травня.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У липні минулого року її взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам.
За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.
Крім того, наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону

13 грудня 2014 року Савченко оголосила голодування і продовжує його дотепер.

У січні Савченко зареєстрували як делегата ПАРЄ, а також надали їй міжнародний імунітет. ПАРЄ закликала владу Росії звільнити ув’язнену Савченко.

XS
SM
MD
LG