Доступність посилання

ТОП новини

Справу сина Мустафи Джемілєва розгляне суд присяжних – адвокат


Хайсер Джемілєв
Хайсер Джемілєв

Краснодарський крайовий суд задовольнив клопотання захисту сина лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Хайсера, справу Хайсера Джемілєва розгляне суд присяжних. Про це у своєму twitter повідомив адвокат Микола Полозов.

Хайсера Джемілєва затримали 27 травня 2013 у дворі його будинку у Бахчисараї. Його звинувачують у вбивстві 44-річного будівельника Февзі Едема, який загинув від пострілу у голову.

Міліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). У Меджлісі заявляють, що це було вбивство з необережності.

Після анексії Криму слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Водночас Апеляційний суд Києва розцінив дії Хайсера як вбивство з необережності і постановив звільнити його з-під варти. Європейський суд з прав людини також виніс рішення про звільнення Джемілєва-молодшого. Однак Росія відмовляється його виконувати.

У вересні 2014 року сина Мустафи Джемілєва Хайсера вивезли з кримського СІЗО в Краснодарський край, незважаючи на рішення Європейського суду з прав людини і рішення слідчих органів України, які вимагають звільнення Хайсер Джемілєва з-під варти.

Мустафа Джемілєв вважає, що російська влада неприховано шантажує його справою сина.

XS
SM
MD
LG