Доступність посилання

ТОП новини

Савченко можуть перевести до звичайної лікарні – ФСВП Росії


Надія Савченко 10 лютого у суді
Надія Савченко 10 лютого у суді

У Федеральній службі виконання покарань Росії (ФСВП) повідомили, що українську громадянку Надію Савченко можуть перевести до звичайної лікарні, якщо її стан погіршиться.

Перший заступник глави ФСВП Росії Анатолій Рудий заявив, що наразі ніяких патологічних змін у стані здоров’я Савченко немає.

«Вага стабільна, показники різні стабільні і не випадають з ряду допустимих... Ми робимо все, щоб повністю контролювати ситуацію. Буквально щодня інформація про її стан лягає на стіл керівництву служби», – зазначив він.

Адвокат українки Микола Полозов вважає, що ФСВП хоче «протримати у себе Савченко до останнього, а потім відправити вмирати в цивільну лікарню». Савченко необхідно негайно звільняти з СІЗО, інакше буде пізно, наголосив адвокат.

Сьогодні минає 81-й день голодування Савченко на знак протесту проти незаконного її увʼязнення на території Росії. Адвокати повідомляють про погіршення стану здоровʼя українки.

Український омбудсмен у понеділок, 2 березня, звернулася до керівництва Слідчого комітету Росії з закликом змінити запобіжний захід Савченко, яку з липня минулого року утримують за ґратами. Також Верховна Рада України закликала Савченко припинити голодування.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У червні сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті. Савченко всі звинувачення відкидає.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

XS
SM
MD
LG