Доступність посилання

ТОП новини

Росія сама є частиною проблем Близького Сходу – принц Сауд аль-Фейсал


Міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Сауд аль-Фейсал
Міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Сауд аль-Фейсал

Міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Сауд аль-Фейсал розкритикував лист президента Росії Володимира Путіна, в якому міститься заклик вирішити конфлікт в Ємені «без зовнішнього втручання».

Саудівський міністр на саміті Ліги арабських держав у Єгипті заявив, що Путін «говорить про проблеми на Близькому Сході так, ніби Росія не впливає на ці проблеми». Принц Сауд аль-Фейсал зазначив, що російська влада «говорить про трагедію Сирії, коли сама є частиною цієї трагедії, озброюючи сирійський режим для боротьби з власним народом».

У своєму листі до учасників саміту Путін написав: «Ми підтримуємо прагнення арабів до... вирішення всіх проблем, з якими стикається арабський світ, мирними засобами, без будь-якого зовнішнього втручання».

27 березня в офіційній газеті «Российская газета» президент Сирії Башар Асад заявив, що російська присутність у різних регіонах світу потрібна для підтримання балансу сил і додав, що вітатиме збільшення російського контингенту в сирійських портах, у тому числі в Тартусі, де Росія має військово-морську базу.

Саудівська Аравія 26 березня оголосила про початок військової операції в Ємені проти шиїтської організації «Аль-Хуті», яка в силовий спосіб змусила втекти до Саудівської Аравії президента Абд Раббо Мансура Хаді.

XS
SM
MD
LG