Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк заявив про відсутність непорозумінь з Порошенком – ЗМІ


Президент України Петро Порошенко (ліворуч) і прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Архівне фото
Президент України Петро Порошенко (ліворуч) і прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Архівне фото

Між урядом та президентом України немає непорозумінь та «тріщин» у взаєминах. Про це в ефірі телеканалу ICTV у неділю заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Немає жодної тріщини між президентом і прем'єр-міністром… Коли ти починаєш воювати з цією потужною мафією, що вона робить – йде шукає підтримки в парламенті, в ЗМІ, а гроші в них на це є. Вони починають воювати персонально зі мною і з урядом… Тому що в їхніх планах – зрозуміло, що вони мене в відставку хочуть відправити, розвалити коаліцію. Це ж все повторення 2005 року. Президент з прем’єром усвідомлюють свою відповідальність за долю України. Це останній шанс для країни, і ми цей шанс зреалізуємо», – сказав Яценюк, прокоментувавши запитання про можливе переформатування більшості в парламенті.

«Останні події, які відбувались у країні, засвідчили, що ми йдемо єдиною командою», – додав прем’єр.

За даними соцопитування, проведеного нещодавно компанією Research & Branding Group, президент Петро Порошенко має близько 30 відсотків довіри від населення, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк близько 25 відсотків. У порівнянні з осінню і зимою минулого року, їхні рейтинги знизилися, але жодний інший політик поки що їх не перевершив. Очікування українців, за даними дослідження, песимістичні – 54 відсотки українців вважають, що у найближчі півроку економічна ситуація погіршиться. Близько 95 відсотків громадян відчули на собі вплив кризи. Експерти кажуть, що на настрої громадян впливає побоювання воєнних дій, безробіття і різке зниження доходів.

XS
SM
MD
LG