Доступність посилання

ТОП новини

«Смертельно живий» – український трилер про гру з підсвідомим


Кадр з фільму «Смертельно живий»
Кадр з фільму «Смертельно живий»

16 квітня на екрани кінотеатрів України виходить український трилер молодого режисера Максима Стецкова «Смертельно живий»

16 квітня в прокат виходить перший український психологічний трилер, у центрі сюжету якого – проблема вибору, містичні пророцтва та детективна інтрига. На початку лютого «Смертельно Живий» презентували на 65-у Берлінському міжнародному кінофестивалі в рамках Європейського кіноринку, на якому трилер отримав добрі відгуки. Радіо Свобода побувало на допрем’єрному показі стрічки і поспілкувалося з її автором Максимом Стецковим.

«Смертельно живий» – український трилер про гру з підсвідомим
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Стрічка «Смертельно живий» розповідає історію відомого письменника, якому протягом трьох років з невідомого номера приходять дивні повідомлення: «твій будинок згорить», «ти зустрінеш свою дружину», «у неї буде дитина» та інші. Усі дати та тексти смс-повідомлень Олександр Ноздрьов старанно записував у зошит. Та одного вечора письменнику прийшло повідомлення зі страшним віщуванням смерті: «У 21.03 ти помреш».

Автор фільму молодий режисер Максим Стецков задля свого першого повнометражного фільму поєднав у собі ролі сценариста, режисера, продюсера, композитора, монтажера та навіть актора стрічки.

Максим Стецков, режисер фільму «Смертельно живий»
Максим Стецков, режисер фільму «Смертельно живий»

«Це, напевно, дуже сильні амбіції, адже я грав у рок-гурті, потім паралельно почав знімати короткометражні фільми і фільми виходили набагато кращими, ніж моя музика. І тому я зняв свій перший короткометражний фільм, який називається «Старий пес», де я також був усім. Спершу здавалось, що це буде повна «лажа», але фільм виявився крутим і я подумав, якщо вдалось зробити короткий метр, то чому б не зробити повний. Я організував свою роботу так, що ніколи не займався чимось паралельно. Спочатку я був сценаристом. Протягом трьох місяців писав сценарій. Потім був режисером. Я п’ять місяців готувався. Тобто все було послідовно», – пояснює Максим.

Триллер хлопець обрав з любові до жанру. Каже: хотів зробити його українським, адже, на його думку, поки що в Україні триллерів ніхто не знімав. Разом з тим, стрічка знята російською мовою та дубльована українською.

Російською, бо ми знімали два роки тому, коли була зовсім інша ситуація. Ми розраховували на дуже великий бокс-офіс

«Російською, бо ми знімали два роки тому, коли була зовсім інша ситуація. Ми розраховували на дуже великий бокс-офіс. Ми хотіли його продавати Росії, Білорусії, Казахстану. Саме тому й прагнули зробити фільм більш універсальним, щоб просто зібрати більше грошей», – пояснює автор.

В процесі зйомок з акторами та командою траплялися містичні і кумедні речі. Так, на знімальному майданчику (фільм знімали у Києві та Чернігові) раптово на 8 годин зникло світло або ж один з членів команди надсилав смс-повідомлення зі словами «це кінець» актору, щоб той краще вжився в роль, хоча насправді надсилав їх своїй мамі.

Хочеться вірити, що ми кожен день робимо якийсь певний вибір. І від цього вибору залежить наше життя через день, через тиждень, через місяць, через рік. Весь мій фільм про вибір

Слоган фільму «Смертельно живий» звучить запитально: «А ти віриш у долю?». Максим Стецков у неї вірить.

«Мені хочеться вірити, що ми кожен день робимо якийсь певний вибір. І від цього вибору залежить наше життя через день, через тиждень, через місяць, через рік. Весь мій фільм про вибір. Це – головне», – каже він.

Побачити «Смертельно живого» можна буде з 16 квітня у 45 кінотеатрах 20 міст України.

  • Зображення 16x9

    Ірина Стельмах

    На Радіо Свобода працюю з вересня 2012 року. У 2011 році отримала диплом бакалавра журналістики ЛНУ імені Івана Франка. Того ж року вступила на магістратуру у Могилянську школу журналістики. Активно вдосконалюю знання англійської, польської та болгарської мов. Займалась плаванням, дублюванням фільмів та серіалів українською .

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG