Доступність посилання

ТОП новини

LifeNews про «георгіївську стрічку» у Харкові


Російські журналісти спотворили цитату голови Харківської ОДА

На сайті російського телеканалу LifeNews повідомили, нібито ветеранів у Харкові на День Перемоги зобов’язали відмовитись від «георгіївських стрічок». Але насправді відмовитись від певної символіки закликали не ветеранів, а лише політичні партії та об’єднання.

На сайті російського телеканалу LifeNews опублікували новину про те, буцімто в Харківській обласній раді зобов’язали ветеранів відмовитися від «георгіївських стрічок» на 9 травня.

«Марш ветеранів-переможців вулицями Харкова пройде без стягів і «георгіївських стрічок», зате під пильним наглядом добровольчих батальйонів, відправлених на 9 травня із так званої зони АТО. Таке рішення Харківської облради, депутати якої з міркувань безпеки буквально похвилинно розписали свято, від якого київська влада погрожувала і зовсім відмовитися», – розповіли на каналі LifeNews.

Російські журналісти спотворили цитату голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна: «Захисників Харкова офіційно попередили: щоб День Перемоги пройшов без ексцесів, з «георгіївськими стрічками» та іншою комуністичною символікою вхід на свято буде заборонений. Я звертаюсь до всіх організацій із рекомендацією, проханням – як хочете сприймайте – не використовувати таку символіку 9 травня. У вашому розпорядженні залишається Державний прапор України».

Насправді про «георгіївські стрічки» Райнін нічого не казав, а згадував лише «політичну символіку», від якої він просив відмовитись політичні партії на День Перемоги, а не ветеранів. Про це свідчить відео наради, присвяченої заходам 8 та 9 травня у Харкові та області.

Повна цитата з наради (російською): «Руководителям политических организаций, партий, объединений, с рекомендацией, просьбой, как хотите воспринимайте, не использовать партийную символику 9 мая. Государственный флаг Украины, знамя победы и чествования ветеранов войны. У нас будет ряд мероприятий на территории областного центра города Харькова и ряд мероприятий крупных на территории Харьковской области».


Як бачимо, глава Харківської ОДА схвалив і «стяг перемоги», хоча у новині каналу LifeNews повідомляють, що «марш ветеранів-переможців вулицями Харкова» відбудеться без цього атрибуту.


На цю ж тему:

20.04.2015
Телеканал Росії спотворив текст співзасновника СNN щодо України

Зняли інформацію, про те що, Росія озброює сепаратистів, та додавши, що «США скористались зміною влади в Україні» далі
20.04.2015
П’ять випадків брехні Росії про Україну лише за один тиждень (світова преса)

Російські ЗМІ та сепаратисти зі сходу брехали про американців-ґвалтівників і наступ на Маріуполь далі
17.04.2015
ЗМІ Росії лякають «американськими вояками-педофілами» у Києві

У Службі безпеки України назвали такі вигадки «повною нісенітницею» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG