Доступність посилання

ТОП новини

Конгресмени США: Росія спалює тіла своїх вояків на Донбасі (світова преса)


«Той факт, що вони вдаються до спалювання тіл власних солдатів, є жахливим і ганебним»

Росія використовує мобільні крематорії, щоб приховати тіла військових, які загинули в Україні, заявили американські законодавці, як повідомляє журналіст газети Washington Times. Росія копає траншеї, щоб сповільнити потік людей та зброї з України, пише журналіст міжнародної агенції Bloomberg. А Washington Post повідомила, що двоє американських науковців провели опитування громадської думки у Південно-Східній Україні щодо так званої «Новоросії».

Американські законодавці заявили, що Росія використовує мобільні крематорії, щоб приховати тіла військових, які загинули в Україні, повідомляє журналіст газети Washington Times Даґлас Ернст.

«Росіяни намагаються приховати свої втрати, беручи з собою мобільні крематорії. Вони намагаються приховати свою участь (у конфлікті – ред.) не лише від світу, але й від російського народу», – сказав голова Комітету Палати представників США зі збройних сил Мак Сорнберрі.

Його слова підтвердив представник штату Массачусетс Сес Молтон. Обидва законодавці побували в Україні з візитом.

«Ми чули це від різних джерел, достатньо для того, щоб я був упевнений у правдивості цієї інформації… Той факт, що вони вдаються до спалювання тіл власних солдатів, є жахливим і ганебним», – сказав Молтон.

Росія копає траншеї, щоб сповільнити потік людей та контрабандної зброї з України, пише журналіст міжнародної агенції Bloomberg Степан Кравченко. «Росія наразі викопала приблизно 100 кілометрів траншей – шириною у чотири метри та глибиною у два – у Ростовській області, яка межує з тимчасово окупованими територіями на Сході України», – пише журналіст.

Це зроблено для того, щоб перешкодити зловмисникам та контрабандній зброї, яка потрапляє на територію Росії. Цього року вже близько 60 спроб контрабандного перевезення зброї було зірвано, згідно з офіційною газетою російського уряду «Российская газета».

«Зброя може зрештою опинитися у руках терористів і злочинних груп, зокрема у переважно мусульманському регіоні Північного Кавказу, де федеральні війська борються з екстремістами упродовж двох десятиліть», – пише журналіст.

Bloomberg: «Росія викопала близько 60 миль траншей, щоб сповільнити потік зброї та людей з України»


Жерар Тол із Політехнічного інституту штату Вірджинія та Джон О’Лофлін з Університету Колорадо у грудні 2014 року провели одночасне опитування громадської думки у шести областях Південно-Східної України – Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській – стосовно кремлівського проекту «Новоросія», про що вони повідомили в американській газеті Washington Post.

Більше половини опитуваних (52 відсотки) відповіли, що «Новоросія» – це міф, але 24 відсотки вважають її «історичним фактом».

«Щоб визначити, чи означає бачення «Новоросії» як історичного факту, схвалення сепаратизму, ми запитали напряму – чи може ця концепція бути підставою для сепаратизму. Лише 14 відсотків відповіли «так». Але головне, що 38 відсотків обрали «важко сказати», що вказує на те, що це питання є для них делікатним», – пишуть науковці.

В анкетах також було запитання про те, що є «Новоросія», – російська політична технологія або прояв боротьби населення Південно-Східної України за незалежність. Трошки більше від половини, 51 відсоток, вважають «Новоросію» технологією Кремля, 18 відсотків назвали це проявом боротьби місцевих мешканців.

Серед шести опитаних регіонів думка мешканців Харкова й Одеси розділилася майже наполовину щодо сутності «Новоросії». «Ці результати свідчать про те, що рівень несприйняття проекту «Новоросія» на південному сході України є різним. Він має певну підтримку в Одесі та Харкові, де в останні місяці відбувалися насильницькі дестабілізуючі події», – підсумовують науковці.


На дотичну тему:

27.05.2015
Війна Росії проти України. Антологія боягузтва

«Я чудово розумію тих, хто зводить весь пафос своєї позиції до фраз «всі винні» або «ніхто не винний». Їм просто страшно» далі
21.05.2015
СБУ оприлюднила фотографії та імена спецназівців Росії, які воюють на Донбасі проти України

Доказова база буде передана і в міжнародні судові інстанції – полковник Найда далі
12.05.2015
У самій Росії кинули виклик режиму Путіна – Яременко

«Коли, крім України, як жертви агресії, ще й представники країни-агресора доводять те саме, то це підсилює наші позиції» – Тимчук про доповідь Нємцова далі
  • Зображення 16x9

    Анна Шаманська

    Працюю на телеканалі «Настоящее время», створеному Радіо Свобода з участю «Голосу Америки», з 2015 року. Відіграла важливу роль у трансформації каналу у впізнаваний онлайн-бренд в пострадянських країнах. Стала однією із перших авторів коротких експлейнерів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG