Доступність посилання

ТОП новини

Телеканал Росії поширив фотофейк із вояками України


Буцімто вони крадуть худобу у мирних мешканців так званої «ЛНР»

Телеканал Міноборони Росії поширив фотофейк із українськими бійцями, які начебто крадуть худобу. Проте оригінал зображення на українському порталі «Думская» доступний ще з жовтня 2014 року, і свідчить зовсім про інше, ніж повідомляють російські ЗМІ.

Телеканал Міністерства Оборони Росії «Звезда» вийшов із заголовком: «Київські силовики крадуть худобу у мирних жителів». Таку новину підкріпили фейковим зображенням, ймовірно, редагованим у програмі Adobe Photoshop. На фото українські військовослужбовці несуть начебто худобу. Послались російські журналісти на повідомлення у соцмережах у спільноті «Сводки от ополчения Новороссии».

Пізніше, зображення до цього матеріалу замінили на інше.

Оригінал фотографії можна побачити на українському порталі «Думская», з датою публікації 24 жовтня 2014 року.

Ці фото зроблені на одному з полігонів Одеської області, де проходив польовий вихід курсантів Військової академії. Протягом трьох тижнів першокурсники і другокурсники цього вишу відпрацьовували навчальні питання з тактичної, вогневої, інженерної, військово-медичної підготовки, розвідки, РХБЗ, військової топографії та здійснювали стрибки з парашутом із вертольоту «Мі-8».

Раніше російський канал «Звезда» поширював дезінформацію про те, що буцімто українські військові відбирають у мирних мешканців цибулю і саджають її в окопах.


На тему дезінформації:

16.06.2015
Фейки ЗМІ Росії: тепер взялися за Порошенка

Російські та проросійські видання масово поширили вигадку, буцімто президент України вже цілий тиждень «перебуває в запої» далі
15.06.2015
Фейк LifeNews: мобільні оператори України знімають гроші з жителів «ЛНР» на АТО

По 10 гривень із кожного… далі
08.06.2015
Український боєць: заяви для телебачення Росії зробив під тиском

«Зводили курок, клацали над головою, говорили, що я терорист і що мене потрібно розстріляти» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG