Доступність посилання

ТОП новини

Балога заперечує свій зв’язок з подіями в Мукачевому


Віктор Балога ©Shutterstock
Віктор Балога ©Shutterstock

Обраний на Закарпатті і впливовий у цій області депутат Верховної Ради Віктор Балога заперечує інформацію про нібито його причетність до конфлікту в Мукачевому на Закарпатті.

«Мережею поповзли вкиди, що я зацікавлений у конфлікті в Мукачевому... З учорашнього дня я роблю все можливе і неможливе, щоб повернути Мукачеве до нормального життя. Мій інтерес полягає в тому, щоб на вулицях нашого міста не стріляли... Але мені не подобається, що дехто хоче мене у неї вплутати лише тому, що все відбулося в Мукачевому», – написав Балога на своїй сторінці в Facebook.

11 липня вдень у Мукачевому виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя. Загинули щонайменше троє людей, поранених – близько десятка.

За версією «Правого сектору», 11 липня «сотні ошалілих від безкарності бандитів... спробували фізично знищити бійців», що належать до організації. Цих «бандитів» у «Правому секторі» пов’язують із депутатом Верховної Ради Михайлом Ланьом. Ланьо стверджує, що стрілянині в Мукачевому передувала розмова в його кабінеті з командиром «Правого сектору» на Закарпатті та його помічником. За його словами, була «нормальна розмова, і потім почули постріл». Водночас Ланьо також заявив, що Балога фінансував закарпатський «Правий сектор». «Я не можу сказати, що він до цього причетний, але, я думаю, що частка правди в цьому є», – сказав він.

11 липня видання «Вести» посилаючись на свої джерела в правоохоронних органах повідомило, що стрілянина в Мукачевому – це з’ясування відносин між «господарем Закарпаття Віктором Балогою та іншою авторитетною людиною, нардепом Михайлом Ланьо». За версією видання, депутати не поділили контрабандні потоки на мільярди гривень, тому бійців закарпатського «Правого сектора», пов’язаних з Балогою, нацькували на людей Ланьо».

За даними МВС та СБУ, у Закарпатській області триває спецоперація «із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачевому».

Водночас вчора та сьогодні у низці міст проходять акції протесту проти дій правоохоронців у Мукачевому на Закарпатті.

На цю ж тему:

12.07.2015
Контрабанда і вестерн у Мукачеві: винні всі

Немає на Закарпатті людини, яка б не знала правди про контрабанду й зиски, що їх має місцевий криміналітет і влада далі
XS
SM
MD
LG