Доступність посилання

ТОП новини

«NASA знайшла «Землю 2.0» без Путіна» (огляд соцмереж)


Користувачі соцмереж заявляють, що готові перебратися на недавно виявлену планету Кеплер, що схожа на Землю

NASA​ знову привернула увагу користувачів соцмереж усього світу, оголосивши про виявлення планети, дуже схожої на Землю. Поки увесь світ милується відкриттям, українці, росіяни та білоруси жартують про планету в контексті політики.

23 липня американська аерокосмічна агенція NASA повідомила, що виявила планету, що за багатьма характеристиками нагадує Землю. Планету названо Kepler-452b, хоча неофіційно її вже охрестили як «Земля 2.0». Виявлене небесне тіло на 60% більше за Землю, проте обертається навколо зорі, подібної до Сонця. Період обертання складає 385 днів. За попередніми оцінками NASA, умови на планеті придатні для існування білкового життя, а також там може бути вода у рідкому стані.

Багато хто з блогерів одразу ж висловив бажання переселитися на старшу сестру Землі. Проте діставатися туди не так уже й просто, адже планета знаходиться у сузір'ї Лебедя за 1400 світлових років від Землі.

Українські, білоруські та російські користувачі соціальних мереж одразу ж екстраполювали виявлення нової планети на реалії у своїх країнах. І от що з того вийшло:

Що цікаво, у твітері з’явився акаунт, який має нікнейм співзвучний із назвою планети і який твітить нібито від імені планети:

Минулого тижня NASA також була у центрі уваги користувачів соцмереж. 14 липня космічний апарат New Horizons наблизився до Плутона на відстань всього в 10 тисяч кілометрів від його поверхні і передав на Землю чіткий знімок карликової планети, який активно обговорювали блогери.

  • Зображення 16x9

    Любов Багацька

    Web/SMM-редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). На Радіо Свобода з квітня 2014 року. Закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Займалася громадською діяльністю. Працювала літературним редактором (Видавництво «Махаон-Україна»), культурним та книжковим оглядачем. Дописувала у видання «Українська правда», «День», «Український тиждень», «Zaxid.net», «Україна молода», УНІАН, «Лівий берег», «Літературна Україна» та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG