Доступність посилання

ТОП новини

Російські сайти поширили фейковий «лист» нібито від Яресько до Нуланд


Міністр фінансів України Наталія Яресько повідомила у Твіттер, що представлений «лист» – підробка

Цими днями в інтернеті поширювали буцімто «лист», у якому міністр фінансів України Наталія Яресько нібито просить США допомогти відкласти референдум у Нідерландах. У своєму мікроблозі у Твіттер Наталія Яресько повідомила, що це – підробка.

Російські сайти вийшли із заголовками: «Україна просить США посприяти перенесенню референдуму в Голландії», «Україна намагається зірвати референдум у Нідерландах», «Проамериканська влада України просить своїх кураторів зі США перенести референдум у Нідерландах».

Таку новину підкріпили буцімто «листом» від міністра фінансів України Наталії Яресько, адресованого Вікторії Нуланд, яка нині обіймає посаду уповноваженого Держдепартаменту США з питань Європи і Євразії. У ньому Яресько нібито просить Нуланд використати свій вплив і посприяти перенесенню термінів проведення голосування, щоб Україна могла організувати агітаційну кампанію на підтримку асоціації з ЄС.

«Яресько вважає, що так Україна зможе переконати голландців підтримати прагнення злиденної країни інтегруватися в європейську економіку. При цьому пані міністр забуває, що втручається у внутрішні справи суверенної демократичної держави, зневажаючи тим самим принципи і свободи», – пишуть на сайті Politrussia.

На своїй сторінці у Твіттер Наталія Яресько опублікувала поширений «лист» із підписом: «Рунетом гуляє погано сфабрикований «лист», в якому я нібито прошу США допомогти перенести референдум у Нідерландах».


У пості Яресько прикріплений скан цього «листа». На ньому маркером позначені помилки, що вказують на невірне оформлення – «Not Minfin Standard» та «poor English», тобто «погану англійську».

А раніше у мережі поширювали фейковий відеоролик від імені полку «Азов», в якому невідомі чоловіки у військовій формі погрожували нідерландцям, мовляв, якщо найближчим часом Нідерланди не підпишуть Угоду про асоціацію України та Євросоюзу, то їм в Україні не місце.


На тему дезінформації:

22.03.2016
Білоруси, яких ЗМІ записали у «брюссельські смертники», спростовують свою причетність до терактів

Журналістам Білоруської редакції Радіо Свобода вони повідомили, що їм не телефонували зи спецслужб, і їх не заарештовували далі

21.03.2016
ЗМІ поширили вигадану «цитату» екс-депутата України про авіакатастрофу у Ростові-на-Дону

Буцімто, йому не шкода загиблу дитину з Донбасу далі

18.03.2016
США не забороняли в’їзд українцям з кримською пропискою

Проросійські сайти поширили дезінформацію про таку «заборону» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG