Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан евакуйовує своїх громадян із Ємену


У Пакистані повідомили в неділю, 29 березня, що країна починає евакуацію своїх громадян із Ємену, де діють противладні повстанці, проти яких ведеться міжнародна воєнна кампанія.

Як повідомив радник прем’єр-міністра Пакистану Шуджаат Азім на державному телебаченні Пакистану, близько 500 чи 600 пакистанців планують вивезти з Ємену літаком «Боїнг-747». Якщо влада Ємену дасть дозвіл, будуть надіслані й подальші літаки, додав він.

За даними Ісламабада, всього в Ємені перебуває близько 3 тисяч громадян Пакистану.

Останніми днями становище в Ємені значно загострилося після того, як шиїтські повстанці пішли у швидкий наступ на урядові війська, а міжнародна коаліція з 10 країн, яку створила Саудівська Аравія, у відповідь почала днями завдавати повітряні удари по позиціях повстанців.

Шиїтське угруповання «Ансар-Аллах», більше відоме як Хуті за іменем його ватажка Абдель-Маліка аль-Хуті, діє в Ємені ще з 2004 року й останніми роками почало розширювати захоплені ним території. Нині воно контролює північно-західну, густо населену чверть Ємену зі столицею Саною; урядові країни нині підконтрольна невелика зона біля південно-західного міста Адена, а також території в центрі і сході країни, що їх значною мірою складають пустелі. За оцінками, шиїти становлять близько 35–40 відсотків населення Ємену, переважно на північному заході країни, суніти ж – 60–65 відсотків.

XS
SM
MD
LG