Доступність посилання

ТОП новини

Група депутатів просить ГПУ перевірити причетність Ахметова до організації акцій шахтарів


Київ, 23 квітня 2015 року
Київ, 23 квітня 2015 року

Група народних депутатів звернулася до генпрокурора Віктора Шокіна розібратися з роллю Ріната Ахметова і його структур в організації мітингів у Києві. Про це повідомив народний депутат від фракції «Народний фронт» Сергій Висоцький у Facebook.

«Відправляємо з колегами звернення на ім’я Генерального прокурора з вимогою розібратися в тому неподобстві, яке Ахметов вчора влаштував у Києві. Шантаж держави звезеними шахтарями і тітушками, тим більше під час війни, фактично є допомогою Росії в дестабілізації обстановки в нашій країні – за це все це повинно бути відповідальність», – написав він.

У середу та четвер в центрі Києва шахтарі пікетували адміністрацію президента, Кабмін, профільне міністерство. Крім того, вони перекривали вулицю Хрещатик. Серед тих, хто протестували і називали себе «шахтарями», були невідомі молоді люди.

Згодом з’явилися і особи у білих балаклавах спортивної статури.

Основна вимога шахтарів – відставка очільника енергетичного міністерства та погашення заборгованості з заробітної плати. Серед демонстрантів були представники як державних шахт, так і приватних, що входять в енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова. Після цього деякі експерти припустили, що акції протесту шахтарів є спробою тиску Ахметова на уряд.

Пізніше у компанії ДТЕК заявили, що публічні звинувачення компанії в організації акцій протестів шахтарів – це не що інше, як «бажання перекласти відповідальність за серйозну кризу в енергетичній галузі на приватну компанію і спроба чиновників уникнути відповідальності за бездумну політику щодо вугільників та енергетиків».

XS
SM
MD
LG