Доступність посилання

ТОП новини

СБУ готова розслідувати випадки порушень, вказаних у звіті Amnesty International – Наливайченко


Валентин Наливайченко
Валентин Наливайченко

СБУ готова спільно з військовою прокуратурою провести належне розслідування по кожному згаданому у звіті правозахисної організації Amnesty International випадку порушення прав людини з боку сил АТО, повідомляє прес-служба відомства.

«Кожна скарга буде уважно вивчена, кожен підтверджений випадок обмеження чи порушення прав людини, зокрема з боку працівників СБУ, буде розслідуваний, а винні притягнуті до відповідальності», – заявив голова Служби Безпеки України Валентин Наливайченко під час зустрічі з виконавчим директором «Amnesty International» в Україні Тетяною Мазур.

За його словами, СБУ також готова надати цій міжнародній правозахисній організації всі наявні у відомства матеріали про злочини проти людяності, порушення прав людини, зокрема тортури та знущання, в анексованому Криму та на тимчасово окупованих територіях Донбасу з боку сепаратистів.

У правозахисній організації наразі не коментують цю зустріч.

Минулого тижня міжнародна правозахисна організація Amnesty International у своєму звіті повідомила, що обидві сторони конфлікту на сході України вдаються до тортур і катування полонених. Після оприлюднення звіту СБУ запропонувала провести зустріч з представниками організації.

У Міноборони також відреагували на цей звіт і заявили, що Збройні сили не утримували і не утримують заручників чи полонених.

XS
SM
MD
LG