Доступність посилання

ТОП новини

В Україні зменшується заборгованість із зарплати – Мінсоцполітики


Заборгованість по зарплаті в Україні зменшилась на 11% - мінсоцполитики
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

Заборгованість по зарплаті в Україні зменшилась на 11% - мінсоцполитики

Загалом в Україні зменшується заборгованість із зарплати, заявив міністр соціальної політики Павло Розенко під час засідання Кабінету міністрів.

«В цілому по країні заборгованість по зарплаті зменшилася майже на 125 мільйон гривень, або на 11%. Якщо взяти категорію економічно активних підприємств, без категорій банкрутів – заборгованість із зарплати скоротилася, фактично, на 12,8%», – пояснив Розенко.

Водночас, додає Розенко, загальний обсяг заборгованості досі є великою сумою – лише по економічно активних підприємствах перевищує 1 мільярд гривень.

Міністр також заявив, що нова реформована програма субсидій в Україні діє і люди відчувають, що зараз у державі «є можливість зберегти свої соціальні права». Такі висновки Розенко пояснив тим, що вже понад 700 тисяч родин звернулись за субсидіями до соціальних служб.

За даними Мінсоцпполітики, процедура оформлення субсидій для громадян гальмується технічними труднощами, зокрема, потрібні нові механізми обміну даними між управліннями місцевих органів влади, Фіскальної служби і Пенсійного фонду.

У лютому цього року заборгованість із заробітної плати в Україні становила близько 2,5 мільярда гривень. У Мінсоцполітики це пояснювали кризовим станом економіки і бойовими діями на Донбасі.

XS
SM
MD
LG