Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині ситуація біля Мар’їнки та Красногорівки стабілізувалася – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

На Донеччині поблизу населених пунктів Мар'їнка та Красногорівка ситуація стабілізувалася, українські військові перебувають на своїх позиціях, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

«Внаслідок цих обстрілів Мар'’їнка дотепер охоплена пожежами. Російсько-терористичні наманці декілька разів робили спроби штурмувати наші позиції. Наразі в районі населених пунктів Мар'їнка та Красногорівка ситуація стабілізувалася, українські військові знаходяться на своїх позиціях. Над Мар’їнкою майоріє державний прапор України», – йдеться у повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що на маріупольському напрямку з 120-міліметрових мінометів та самохідних артилерійських установок обстріляли Широкине, після 7:00 ранку і до вечора на цьому напрямку була тиша, зовсім тихо було на луганському напрямку.

«Справжньої ескалації конфлікту загарбники добивалися на Донецькому напрямку. Протягом всієї ночі вони з артилерії та мінометів заборонених калібрів обстрілювали Піски, Опитне, шахту Бутовка, Водяне, Красногорівку, Невельське, Первомайське, Березове, Гранітне, Авдіївку, Новогригорівку. Після 6 ранку злочинці активного застосовували реактивні системи залпового вогню по населеним пунктам Піски, Мар’їнка, Березове, Невельське, Первомайське, та Водяне», – зазначають у штабі.

Раніше штабі АТО повідомили, що вранці 3 червня сепаратисти зробили спробу прорватися у районі Донецька, зокрема вони почали масований обстріл позицій сил АТО у районі Мар’їнки і Красногорівки, в тому числі з важкого озброєння. У Генштабі згодом повідомили, що українські військові для зупинки наступу сепаратистів, попередивши міжнародних партнерів, були змушені застосувати артилерію.

За даними штабу АТО, унаслідок бойових дій біля Мар’їнки поранені семеро українських військових, у МВС повідомляють про одного загиблого та чотирьох поранених серед місцевих жителів.

Сепаратисти на своїх сайтах підтверджують бойові дії біля Мар’їнки. Едуард Басурін, який називає себе «заступником командувача корпусом Міністерства оборони ДНР» заявив, що бойовики не «ведуть наступальних дій, а просто застосовують адекватні заходи проти посилення геноциду народу Донбасу». Сепаратисти заявляють про 15 загиблих зі свого боку, також про щонайменше 60 поранених цивільних.

XS
SM
MD
LG