Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти Радіо Свобода стали переможцями конкурсу молодих розслідувачів


Олена Логінова та Анастасія Іванцова, журналісти Радіо Свобода
Олена Логінова та Анастасія Іванцова, журналісти Радіо Свобода

Журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та Першого суспільного телеканалу, здобули перемогу у конкурсі молодих розслідувачів. Переможця визначали в рамках Національної щорічної премії журналістських розслідувань та спеціальних репортажів «Української правди» та Kyiv Post.

Анастасія Іванцова посіла перше місце у категорії «Текст» з матеріалом «Життя біля реактора». Олена Логінова здобула друге місце у категорії «Відео» із сюжетом «Ландромат».

Приз за «Найкращий спецрепортаж» у категорії «текст» отримав Петро Шуклінов за матеріал «Люди війни» для порталу Ліга.net, найкращий репортаж у номінації «відео» – робота Тетяни Штан «Підмога, яка не дійшла до Іловайська» для ICTV. У категорії «Професійне розслідування» перемогу здобув Дмитро Гнап зі Слідства.Інфо.

Нагородження відбулось 6 червня в рамках конференції «Межигір'яФест» у колишній резиденції Віктора Януковича.

Загалом на конкурс подали 94 роботи від українських журналістів з різних видань та телепрограм. У жюрі ввійшли 16 діячів медіа, серед яких Олена Притула, Катерина Горчинська, Олекса Шалайський, Віталій Сич, Влад Лавров та інші.

Національну щорічну премію журналістських розслідувань заснували інтернет-видання «Українська правда» та газета Kyiv Post за підтримки посольства США в Україні та данської мережі журналістів-розслідувачів SCOOP.

XS
SM
MD
LG