Доступність посилання

ТОП новини

На Закарпатті в оточенні перебувають понад 10 бійців «Правого сектору» – СБУ


Покинуті джипи зі зброєю після перестрілки в селі Лавки біля Мукачева на Закарпатті, 11 липня 2015 року
Покинуті джипи зі зброєю після перестрілки в селі Лавки біля Мукачева на Закарпатті, 11 липня 2015 року

На Закарпатті в оточенні силовиків є понад 10 представників «Правого сектору», заявила речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська.

«Ми зараз не можемо назвати точну цифру. Думаю, що там їх більше ніж десяток. Ми можемо тільки констатувати, що всі вони місцеві, з цієї області», – зазначила вона.

Також, за її словами, співробітники СБУ понад 40 обшуків у всіх сторін конфлікту в Мукачеві.

Речниця СБУ наголосила, що у зв’язку з подіями в Мукачеві розслідують чотири кримінальні провадження – створення злочинної організації, терористичний акт, незаконне поводження зі зброєю та хуліганство.

11 липня вдень у Мукачеві виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя. Загинули щонайменше двоє осіб, поранених – близько десятка.

За даними силовиків, в області триває спецоперація «із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачеві».

13 липня ввечері СБУ повідомила, що в результаті спеціальної операції затримала двох представників «Правого сектору» з тих, хто причетний до подій у Мукачеві.

Раніше,12 липня, народний депутат, член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко вже повідомляв, що двоє інших із заблокованих під Мукачевом бійців «Правого сектору» здалися добровільно і склали зброю. Він заявив тоді, що затримані співпрацюють із силами антитерористичного центру і допомагають вести переговори з іншими заблокованими 12 членами «Правого сектору».

У «Правому секторі» тоді відповіли, що тих двох його бійців із кульовими пораненнями переправили до лікарні з метою врятувати їхнє життя, але про здачу не йшлося.

XS
SM
MD
LG